Bezpieczeństwo suplementów diety oraz żywności wzbogaconej i specjalnego przeznaczenia
Biomonitoring procesu biologicznego oczyszczania ścieków i odpadów komunalnych
Charakterystyka energetyczna budynków
Dyplomowany enolog - Technologia winiarska i miodosytnicza
Dyplomowany piwowar - technologia browarnicza z elementami techniki
Edukacja Przyrodniczo-Leśna
Gospodarka łowiecka i ochrona zwierzyny
Integrowana produkcja rolnicza
Integrowana produkcja roślinna (edycja dla doradców rolniczych)
Inżynieryjne zagospodarowanie lasu
MBA
Odnawialne źródła energii w gospodarce niskoemisyjnej
Opiekun zwierząt w ogrodach zoologicznych
Praktyczne aspekty przetwarzania danych pozyskanych z wykorzystaniem bezzałogowych statków powietrznych (BSP)
Pszczelarstwo
Rolnictwo (edycja dla doradców rolniczych)
Rolnictwo dla absolwentów kierunków nierolniczych
Rolnictwo ekologiczne, produkty tradycyjne i regionalne - produkcja i certyfikacja
Rolnictwo precyzyjne
Rozwój obszarów wiejskich – aspekty gospodarowania przestrzenią i nieruchomościami oraz geodezyjnego urządzania terenów rolnych i leśnych
Rzemieślniczy wyrób żywności tradycyjnej i nowoczesnej
Siedliskoznawstwo
Studium ochrony przyrody im. S. Myczkowskiego
Towaroznawstwo i obrót produktami ziołowymi
Uprawa i wykorzystanie roślin zielarskich i alternatywnych
Użytkowanie lasu i transport leśny
Zarządzanie wodą w lasach
Zastosowanie współczesnych metod hydrologii w inżynierii i gospodarce wodnej
Żywienie Człowieka i Dietetyka
Żywienie Człowieka i Dietetyka (studia kwalifikacyjne dla nauczycieli)