Wydziały/Kierunki | |||
---|---|---|---|
Podyplomowe | |||
S | Online | NZ | |
Informacja Turystyczna Zobacz więcej |
|||
Turystyka - Hotelarstwo - Gastronomia Zobacz więcej |
|||
Turystyka Biznesowa - Przemysł Spotkań MICE Zobacz więcej |
|||
Turystyka Międzynarodowa Zobacz więcej |
|||
Zarządzanie Gospodarką Turystyczną w Regionie Zobacz więcej |
|||
Zarządzanie Turystyką w Regionie Zobacz więcej |
3 semestry
Zajęcia odbywają się w soboty i niedziele – 4-5 zjazdów w semestrze
Wymiar godzin – 360 godzin
Cena - 4500 zł (za 3 semestry)
Studia Podyplomowe dla nauczycieli. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r., w sprawie standardów kształcenia nauczycieli, ukończenie studiów podyplomowych kształcenia kierunkowego daje uprawnienia merytoryczne do prowadzenia zajęć z hotelarstwa, turystyki i gastronomii (pod warunkiem posiadania kwalifikacji pedagogicznych). Program studiów podyplomowych został opracowany na podstawie zatwierdzonych przez MEN z dnia 10. 01. 2012, modułowych programów kształcenia.
Studia w WSTiJO przygotowują kadrę nauczycielską pod względem metodycznym i dydaktycznym do prowadzenia zajęć z zastosowaniem najnowszej wiedzy z zakresu trendów oraz standardów współczesnej turystyki, hotelarstwa i gastronomii.
Absolwenci studium otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych z zakresu nauczania przedmiotów turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych
I. BLOK TREŚCI HOTELARSKICH
• Podstawy hotelarstwa
• Usługi podstawowe i dodatkowe w hotelarstwie
• Działalność recepcji
• Marketing usług hotelarskich
• Organizacja pracy służby pięter
• Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
• Metodyka kształcenia zawodowego w hotelarstwie
II. BLOK TREŚCI TURYSTYCZNYCH
• Podstawy turystyki
• Podstawy działalności gospodarczej w turystyce
• Obsługa klienta
• Organizacja imprez i usług turystycznych
• Geografia turystyczna
• Marketing usług turystycznych
• Rola pilota i przewodnika w realizacji imprezy turystycznej
• Metodyka kształcenia zawodowego w turystyce
III. BLOK TREŚCI ŻYWIENIA I GASTRONOMII
• Organizacja produkcji gastronomicznej
• Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
• Działalność gospodarcza w gastronomii
• Zasady żywienia
• Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
• Obsługa konsumenta
• Metodyka kształcenia zawodowego w gastronomii
IV. BLOK TREŚCI OGÓLNYCH
• Systemy informatyczne w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
V. PRAKTYKI ZAWODOWE
Al. Prymasa Tysiąclecia 38
01-242 Warszawa
22 624 95 60